תבשיל קינואה, בורגול וירקות

מתכון בריא מבית מותר לי

  • חצי כוס בורגול עבה
  • חצי כוס קינואה
  • 2 כוסות מים רותחים
  • גזר מגורר
  • בצל קצוץ
  • סלרי קצוץ
  • פטריות קצוצות
  • 2 כפות חמוציות
  • 2 כפות אגוזי מלך
  • מלח
  • פלפל
  • כפית שמן

הוראות הכנה

בסיר עם מעט שמן קנולה מאדים את הבצל לשתי דקות
מוסיפים את שלל הירקות - גזר, סלרי, פטריות
ממליחים ומפלפלים, מאדים ל-3 דקות נוספות
מוסיפים את כוס הבורגול והקינואה, מערבבים עוד דקה
מוסיפים שתי כוסות מים רתוחות .
מוסיפים את החמוציות והאגוזים ומערבבים
מכסים, מביאים לרתיחה, לאחר מכן מורידים, ומעבירים ללהבה הכי קטנה
מבשלים כ - 20 דקות, מכבים, פותחים קצת את המכסה לחמש דקות

מתכון מוכן של  תבשיל קינואה, בורגול וירקות
  • קלוריות: 172 ק"קל למנה (סה"כ 4 מנות)
  • חלבון: 4 גרם
  • פחמימה: 23 גרם
  • שומן: 8 גרם