קינואה ועדשים שחורות

מתכון בריא מבית מותר לי

  • כוס קינואה
  • כוס עדשים שחורות
  • מים
  • מלח, פלפל, כורכום
  • שמן זית
  • מים לבישול - כוס וחצי לקינואה וכוס וחצי לעדשים

הוראות הכנה

את העדשים רצוי להשרות תחילה במים למספר שעות על מנת להפחית את זמן הבישול .
לבשל בשני סירים נפרדים 1 כוס קינואה ו-1 כוס עדשים שחורות.
להוסיף, מלח, שמן זית, פלפל שחור, כורכום. ( ניתן לתבל בכל תבלין שהוא - על פי טעם אישי). להביא לרתיחה ולאחר מכן להנמיך האש עד שהתערובת מתרככת דיה.
רצוי לטעום במהלך הבישול ולהוסיף מים בכל פעם כאשר הם נספגים, עד להתרככות המתאימה. את
העדשים רצוי לא לבשל יתר על המידה, שישארו שלמים ולא יהפכו לעיסה.
רצוי להעביר בסיום הבישול למשטח חלק "לאוורר" התערובת שלא תהיה סמיכה וגושית.

מתכון מוכן של  קינואה ועדשים שחורות
  • קלוריות: 160 ק"קל למנה (סה"כ 8 מנות)
  • חלבון: 8 גרם
  • פחמימה: 27 גרם
  • שומן: 3 גרם