חומוס ביתי בחמש דקות

מתכון בריא מבית מותר לי

  • גרעיני חומוס קפוא או קופסת שימורי חומוס
  • שתי כפות גדושות של טחינה גולמית - משומשום מלא
  • שן שום
  • מיץ מחצי לימון
  • מים
  • ניתן לקשט עם - שמן זית, פפריקה, כמון, וזעתר

הוראות הכנה

במידה ומדובר בחומוס קפוא יש לבשל אותו במים במיקרוגל או על האש בהתאם להוראות ההכנה שעל השקית.
במידה ומדובר בחומוס משימורים מומלץ לשטוף אותו על מנת להוריד את עודפי המלח.
במעבד מזון שמים את החומוס, שן שום, מיץ לימון מחצי לימון, קמצוץ מלח ומים עד לחצי גובה החומוס.
טוחנים טוב טוב - או עד למרקם הרצוי
מעבירים לקערה בינונית ומוסיפים שתי כפות של טחינה גולמית משומשום מלא
מערבבים טוב טוב - ניתן להוסיף עוד מים עד להגעה למרקם הרצוי
וזהו, מוכן !

מתכון מוכן של חומוס ביתי בחמש דקות
  • קלוריות: 126 קלוריות ל-100 גרם (כ-50% מכמות הקלוריות בחומוס תעשייתי !!!)
  • חלבון: 6 גרם
  • פחמימה: 13 גרם
  • שומן: 6 גרם (קיצוץ של כ-60% מהחומוס התעשייתי הכי דל שומן שמצאתי !!!)
  • סיבים תזונתיים: 5 גרם
  • נתרן: 25 מ"ג (קיצוץ של כ-90% לעומת חומוס תעשייתי !!!)