- בצל גדול
- חצי ראש שום
- כרישה
- 3 גבעולי סלרי
- מנגולד
- 3 קישואים
- 3 גזרים
- 2 פלפלים
- סלק
- 12 עגבניות
- שמן זית
- מלח
- פלפל
- רסק עגבניות
- מים
- אופציונלי : שליש כוס שעועית אדומה קפואה או שליש כוס גרגירי חומוס קפוא או שליש כוס עדשים שחורות או 2 כפות גריסים
הוראות הכנה
לקצוץ בצל גדול, שום חצי ראש, כרישה, 4 גבעולי כרפס, החלק הלבן של גבעולי המנגולד (את הירוק לשמור בצד).
בסיר גדול (מאוד) לאדות ל-5 דקות בכף שמן עם כורכום מלח ופלפל
לחתוך את שאר הירקות - קישואים, גזרים קלופים, פלפלים, סלק להוסיף לסיר ולאדות ל-10 דקות נוספות עם מכסה סגור.
לחתוך עגבניות בשלות לרבעים ולהוסיף.
להוסיף רסק עגבניות ומים עד לכיסוי
לתבל במלח ופלפל ולהוסיף את הקטניות: שעועית אדומה, חומוס קפוא, עדשים שחורות, 2 כפות גריסים.
להביא לרתיחה, ולאחר מכן לבשל על אש קטנה כ- 50 דקות
להוסיף את החלק העלי של המנגולד (הירוק)
למי שאוהב מרק סמיך, אפשר להפריד חצי מהירקות, לטחון עם מערבל מזון, ואז להוסיף חזרה לסיר.

- קלוריות: 141 קלוריות למנה (סה"כ 12 מנות)
- חלבון: 6 גרם
- פחמימה: 28 גרם
- שומן: 2 גרם