מוקפץ סייטן

מתכון בריא מבית מותר לי

לצמחוניים קצת יותר קשה להשיג חלבון מאוכלי הבשר ששם בחוץ, אומנם אוכלים ביצים, גבינות, קטניות אבל עדיין לפעמים זה לא מספיק.
בתור צמחונית גיליתי שגם הגיוון שיש במזון הוא לא משהו.
וזה לא שאין דברים שאפשר להכין ולאכול, יש, אבל לרוב צריך לטרוח ולהכין, אם זה ממרחים למינהם, פשטידות וכדומה
אז אני רוצה להביא כאן מתכון של סייטן מוקפץ עם ירקות

מה זה סייטן?
זהו תחליף בשר על בסיס חלבון חיטה (גלוטן) בדומה לטופו וטמפה שהם על בסיס סויה
המרקם של הסייטן מזכיר קצת בשר, הוא עסיסי ונגיס

  • חבילת סייטן - אנחנו אוהבים את הסוג שבתמונה
  • ירקות, מה שבא לכם - אנחנו עשינו עם בצל, שום, פלפלים, פטריות ותירס ננסי
  • בכיף אפשר להוסיף גם נבטים,כרוב,גזר
  • כף שמן סויה
  • רוטב סויה

הוראות הכנה

חותכים את כל הירקות לרצועות ומקפיצים במחבת עמוקה / ווק - בצל, שום, פטריות, פלפלים, תירס ננסי
מאדים מספר דקות
לבינתים פותחים את חבילת הסייטן, שוטפים, חותכים לרצועות - מזכיר קצת שווארמה...
מוסיפים את הסייטן לירקות, מקפיצים
שמים רוטב סויה בכמות שאוהבים - אני לא מוסיפה מלח כי רוטב הסויה מלוח מספיק
מקפיצים לכמה דקות כדי שהרוטב יספג בסייטן ובירקות

אנד וואלה - מוכן

תוספת זריזה - כדי להוסיף פחמימה לארוחה, אנחנו מכינים מנה חמה של נודלס ומוסיפים רק את האיטריות פנימה.

טעים ומהיר
ברור שאוכלים רק עם צ'ופ-סטיקס ;-)
בתאבון!

מתכון מוכן של מוקפץ סייטן