- חבילת סייטן – 350 גרם
- 30 גרם אגוזי מלך
- 3 כפות קמח מלא
- ביצה
- 2 בצלים
- 3 שיני שום
- חבילת פטריות ( עדיף טריות אבל אפשר גם משומרות)
- 2 כפות שמן קנולה + כפית שמן לאידוי הירקות
- 1 כפות רוטב סויה
- 2 כפות סילאן
- מלח
- פלפל
- טימין
הוראות הכנה
קוצצים בצלים ופטריות ומאדים בכפית שמן, במחבת
בינתיים טוחנים במעבד מזון את הסייטן, שיני השום ואגוזי המלך,
מוסיפים לסייטן סויה, סילאן, מלח, פלפל, טימין, ו-2 כפות שמן,
מוסיפים את הירקות המאודים (אם יש נוזלים סוחטים אותם)
מוסיפים ביצה ו-3 כפות קמח מלא
יוצרים כדורים ומשטחים אותם על נייר אפייה משומן
מעבירים לתנור מחומם מראש ל200 מעלות
אופים כ-25 דקות בכל צד עד שמשחים, ואז הופכים
- קלוריות: 60 ק"קל לקציצה אחת (סה"כ 22 יח')
- חלבון: 5 גרם
- פחמימה: 6 גרם
- שומן: 2 גרם
- במידה ומכינים כהמבורגר:
- קלוריות: 194 ק"קל ליחידה (סה"כ 7 יח')
- חלבון: 17 גרם
- פחמימה: 20 גרם
- שומן: 8 גרם