דג אמנון בתנור

מתכון בריא מבית מותר לי

דגים הם מקור נפלא לחלבון, דלים בשומן, קלילים וטעימים
דגים נמצאים בשימוש רב בתזונה הים תיכונית ונמצאו כמפחיתים את הסיכון למחלות לב ולכן חשוב לצרוך לפחות פעמיים בשבוע
שני דגים שאני אישית ממש אוהבת להכין הם סלמון ואמנון (מושט)
הסיבה היא שלוקח כלום זמן להכין אותם וקשה מאוד להרוס אותם

  • דג אמנון (של תנובה מצויינים)
  • מיץ לימון
  • שמן זית
  • 2 שיני שום חתוך דק
  • טימין
  • פלפל שחור
  • מלח גס

הוראות הכנה

מפשירים את הדג - אפשר להוציא מהמקפיא ערב לפני או אם נזכרנו בשניה אחרונה, להשרות עם השקית במים חמימים
מערבבים משרה של מיץ לימון, שמן זית, שום, טימין ופלפל שחור בתבנית רחבה מספיק
משרים את הדג בתוך המשרה - 10 דקות יספיקו, 30 דקות עוד יותר טוב
מחממים תנור אפיה ל-180 מעלות
לוקחים תבנית, מניחים נייר אפיה, מניחים עליה את הדג כשהעור כלפי מטה
מכניסים לתנור ל-15 דקות, בקומה ה-2-3 (תחתית מרכז התנור, לא למעלה)
זה הכל, מוכן
בתיאבון

מתכון מוכן של דג אמנון בתנור