דג סלמון מהיר בתנור

מתכון בריא מבית מותר לי

למה כדאי לאכול דג סלומון?
הוא עשיר בחלבון - ב-100 גרם דג אפוי יש כ-25 גרם חלבון
הוא עשיר בברזל וב-B12
הוא עשיר באומגה 3 - חומצת שומן שצריכתה קשורה בהפחתת הסיכון למחלות לב
ההמלצה של AHA American Heart Association - היא לצרוך שתי מנות דג לשבוע

  • חבילת פילה סלמון לא מעובד (עדיף של תנובה, הם מעולים)
  • שש שיני שום קלופות ופרוסות דק
  • כפית שמן זית
  • כפית חרדל גרגרים
  • פלפל שחור - עדיף גרוס
  • מלח גס
  • ענפי רוזמרין
  • נייר כסף
  • לימון

הוראות הכנה

מפשירים את הדג (ערב לפני אפשר פשוט להעביר מהמקפיא למקרר)
מחממים את התנור לכ-200 מעלות שוטפים את הדג טוב מניחים במרכז של יריעת ניר כסף (גודל שיספיק לעטוף את הדג ממש טוב) כשהעור כלי מטה
שמים על הנתחים שמן זית, פלפל שחור וחרדל מוסיפים את פרוסות השום, מניחים עליו ענף של רוזמרין בוזקים מעט מלח
לעטוף את הדג היטב היטב ביריעת ניר הכסף - שיהיה ממש אטום בפנים
מכניסים לתנור ל-20-25 דקות בחום של 200 מעלות

מתכון מוכן של דג סלמון מהיר בתנור
  • קלוריות: 287 קלוריות למנה (סה"כ 4 מנות)
  • חלבון: 29 גרם
  • פחמימה: 6 גרם
  • שומן: 17 גרם
לוגו של וואטסאפ